Voetbaldroom Lars Nabbe (20) spat uiteen door hartklachten

Middenvelder Lars Nabbe (20) in actie voor VVV-Venlo © VVV-Venlo
Voetballer Lars Nabbe (20) van VVV-Venlo moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn prille voetbalcarrière. Hartproblemen zorgen ervoor dat zijn sportieve droom uiteenspat.
De Venlose voetbalclub heeft dat donderdag bekendgemaakt.

lichte hartklachten

Nabbe, die nog wachtte op zijn officiële debuut in het eerste elftal, neemt na acht jaar afscheid van de club. In 2014 maakte de middenvelder de overstap van Volharding uit Vierlingsbeek naar Venlo om in juni 2021 zijn eerste profcontract te tekenen. Twee maanden daarna werden bij een verplichte medische keuring lichte hartklachten geconstateerd. Dat leek in eerste instantie niet heel ernstig, maar na nader onderzoek raden cardiologen het bedrijven van topsport af.
Het contract van Nabbe, dat tot volgend jaar zomer liep, is vroegtijdig beëindigd.

Geen moment spijt

De teleurgestelde Sambekenaar laat weten dat hij het acht seizoen naar zijn zin heeft gehad in Venlo. "Het had een grote impact op mijn leven om bij VVV te gaan voetballen, bijvoorbeeld met het wisselen van school. Daar heb ik echter geen moment spijt van gehad. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en zal altijd met plezier bij VVV terug blijven komen, maar helaas kan dat niet meer als actief voetballer."
Nabbe gaat op korte termijn terug de schoolbanken in. Hij heeft gekozen voor een studie bedrijfseconomie.