Fortuna Sittard overtuigend langs Team VVCS

Nieuwkomer Remy Vita maakte zijn eerste minuten voor Fortuna Sittard © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft woensdag een oefenduel met Team VVCS ruim gewonnen. In Nederweert-Eind werd het 5-2.
De meest opvallende toeschouwer op Sportpark Op de Hooven was spits Burak Yilmaz, die donderdagochtend officieel gepresenteerd zal worden als speler van Fortuna Sittard.

Kansen

Sjors Ultee liet nieuwkomer Vita vanaf het begin starten. Ook was er de terugkeer van de Griek Siovas. Na een half uur opende Paul Gladon vanaf de strafschopstip de score, nadat zijn ploeg in de eerste fase van de wedstrijd ook de beste kans had gekregen. Musaba bepaalde tien minuten later de ruststand op 2-0.

Goals

Team VVCS is een ploeg met spelers zonder contract die via de spelersvakbond toch in het ritme proberen te blijven en die via dit soort wedstrijden de kans krijgen zichzelf in de kijker te spelen, zoals Bouali direct na de pauze liet zien met de aansluitingstreffer. Cox en Krawczyk scoorden vervolgens de derde en vierde goal voor Fortuna. Voordat Ferati de eindstand bepaalde, mocht Van Velzen een tweede treffer namens de gasten maken.

Voorbereiding

Na gelijke spelen tegen Viktoria Köln en Vfl Bochum heeft Fortuna nu dus de eerste overwinning in de voorbereiding te pakken. Voor trainer Sjors Ultee zal het minstens zo belangrijk zijn dat zijn selectie steeds completer wordt en hij de komende weken verder kan kneden op weg naar de seizoensopening tegen Ajax op zaterdag 6 augustus.
De presentatie van nieuwkomer Yilmaz is donderdag vanaf 11:00 uur live te volgen via de Facebook-kanalen van L1 en 1Limburg, net als op de Youtube-kanalen van zowel L1 als Fortuna Sittard.