Rob Ruijgh terug naar de plek van zijn grootste succes

Rob Ruijgh wijst zijn gezin waar de renners in de Tour rijden. © L1 (Maurice Jessen)
Voormalig wielrenner Rob Ruijgh ging samen met zijn gezin terug naar de plek in de Alpen waar hij zijn grootste successen behaalde.
In 2011 werd de coureur uit Sibbe twintigste in de Tour. Hij was in die editie van Ronde van Frankrijk de beste Nederlander.

Het kriebelt in juli

Ondertussen is Ruijgh reeds enige jaren renner af. Toch blijft het bij hem, net zoals bij veel andere oud-renners, in de maand juli kriebelen. Ze willen allemaal zo kort mogelijk bij de belangrijkste wielerronde ter wereld zijn. Ruijgh huurde in de bergen een huis af om zijn kinderen, en dan specifiek zijn fietsende zoon Yentl, te laten zien waarom het fietsen in de bergen zo mooi is

Eigen wielerteam

Tegenwoordig runt de 35-jarige Ruijgh een eigen wielerteam. Hij begeleidt jonge talentvolle wielrenners op weg naar mogelijk een professionele wielerloopbaan. Ruijgh kan, mede door zijn eigen ervaringen, ze voorbereiden op het zware bestaan van wielrenner. Hij probeert de renners van het TigeRR Cycling Team naar een hoge niveau te laten groeien door hen een internationaal programma te laten rijden.