Roda JC klopt Al-Rayyan in oefenduel

Bryan Limbombe slalomt langs tegenstanders van Al-Rayyan © Roda JC Kerkrade
Roda JC heeft in een oefenduel Al-Rayyan uit Qatar geklopt. In het Brabantse Mierlo waren Dylan Vente en Phil Sieben de Kerkraadse doelpuntenmakers.
In een pittig duel met her en der wat irritaties over en weer bleef de ploeg van Jurgen Streppel beheerst en won verdiend.

Dubbelslag

De openingstreffer viel na ruim een half uur spelen en kwam op naam van Dylan Vente. Direct na de pauze verdubbelde Phil Sieben de voorsprong. Voor de Duitse middenvelder, sinds deze zomer onder contract bij Roda, was het een teken dat hij zich steeds meer thuis gaat voelen in Kerkraadse dienst.

Aanvoerder

Verder had Jurgen Streppel een basisplaats ingeruimd voor doelman Loek Hamers en kreeg nieuwkomer Nils Röseler ook een plekje bij de eerste elf én de aanvoerdersband. Een signaal hoe belangrijk Streppel de komst van de centrale verdediger inschat.

Live

De tegentreffer, na een uur spelen, bracht de Kerkraadse zege niet meer in gevaar. Roda JC speelt vrijdagavond in Keulen tegen Fortuna Köln en dat duel is vanaf 18:30 uur live te volgen via de Facebook-kanalen van L1 en 1Limburg.