Fortuna Sittard gaat samenwerking aan met Chemelot

Fortuna Sittard gaat de samenwerking aan met Chemelot © Fortuna Media
Fortuna Sittard en bedrijventerrein Chemelot slaan de handen ineen en sluiten een samenwerkingsverband.
De bedoeling is dat de technologie die Chemelot in de toekomst gaat ontwikkelen geïntegreerd kan worden bij Fortuna Sittard.

Innovatie

De samenwerking, die vanaf komend voetbalseizoen ingaat, laat Chemelot integreren in het zakelijke netwerk van Fortuna. Er wordt in eerste instantie gekeken naar mogelijkheden binnen hospitality en exposure. Op langere termijn is innovatie een belangrijk thema voor beide partijen.

Compliment

Algemeen directeur Ivo Pfennings van Fortuna Sittard ziet de deal met Chemelot als een bevestiging van de ontwikkeling die de club doormaakt. "Vijf jaar geleden was het echt ondenkbaar geweest dat Chemelot zou instappen bij Fortuna Sittard", zo vertelt Pfennings op de clubkanalen. "Maar inmiddels slagen we er ook in de grootste namen uit de provincie te overtuigen om zich bij de club aan te sluiten. Dat is denk ik een groot compliment naar de hele organisatie toe. Ik zie dit als de aftrap van een duurzaam en strategisch partnership. We gaan samen ontzettend veel mooie dingen doen.”

Duurzaam

Net als de voetbalclub bulkt ook het chemieconcern van de ambities. "Daarom past de deal met Fortuna ook heel goed bij de ontwikkeling die we bij Chemelot doormaken", zegt directeur Loek Radix. "We willen het allerbeste chemiepark in Europa worden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid."