Nils Röseler tekent bij Roda JC Kerkrade

Nils Röseler tekent drie jaar bij Roda JC © Roda JC Kerkrade
Roda JC heeft de Duitser Nils Röseler vastgelegd. De 30-jarige verdediger tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor nóg een jaar.
Röseler komt over van FC Ingolstadt, waarmee hij degradeerde uit de Tweede Bundesliga en waar hij nog een doorlopend contract had tot 2023.

Keuze

Met zijn komst heeft trainer Jurgen Streppel weer iets meer keuze voor de posities centraal achterin. Daar speelde Roda JC afgelopen oefenwedstrijden met name met het duo Guus Joppen - Xander Lambrix. Met acht tegentreffers, leidde dat tot wisselend succes.

Nederland

Nils Röseler, geboren net over de grens bij Enschede in Bad Bentheim, is geen onbekende op de Nederlandse velden. Hij doorliep de opleiding van FC Twente en verhuisde in 2012 op huurbasis naar VVV-Venlo. Vier jaar later en na twee seizoenen Chemnitzer FC vond hij opnieuw zijn weg naar De Koel, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde VVV. Vervolgens kwam hij in zijn vaderland opnieuw uit voor Chemnitzer FC en later voor SV Sandhausen en FC Ingolstadt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!