Sam Schröder wint twee finales op Wimbledon

Sam Schröder met zijn trainer Joop Broens. © L1
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft twee titels gewonnen op Wimbledon. De Gelener was zowel de sterkste in het enkelspel als in het dubbelspel.
Het is voor het eerst in zijn carrière dat Schröder titels pakt op het bekendste tennistoernooi ter wereld.

Tiebreak

Schröder begon de dag met een enkelspelfinale. De rolstoeltennisser uit Geleen was als tweede geplaatst en trof dubbelpartner en de als eerste geplaatste Niels Vink. De eerste set tussen de Nederlanders was spannend en een tiebreak moest de beslissing brengen over setwinst. Schröder was daarin sterker en won de tiebreak met 7-5. Daarna was het verzet van Vink gebroken en won Schröder eenvoudig de tweede set met 6-1 en daardoor ook de titel.

Dubbelspel

Na een paar uur rust kwamen Schröder en Vink samen op de baan voor hun finale in het dubbelspel. De Nederlanders troffen het Britse/Amerikaanse duo Andy Lapthorne en David Wagner. Net als in de finale van het enkelspel moest ook in de finale van het dubbelspel de eerste set worden beslist door een tiebreak. Die werd gewonnen door Lapthorne en Wagner met 7-4.

Derde set

De tweede set waren Schröder en Vink beter dan hun tegenstanders en wonnen ze de set met 6-2. Daardoor moest een derde set de beslissing brengen. Schröder en Vink wisten in die derde set hun tegenstander te breken, waardoor ze bij een stand van 5-3 hun eerste matchpoint kregen. Het Nederlandse duo benutte de eerste kans en won de derde set en daardoor ook de wedstrijd.