Martens, Wilms én Janssen in basis bij EK-ouverture Oranje

Dominique Janssen in het shirt van Oranje. © Orange Pictures
Bondscoach Mark Parsons heeft in zijn basisopstelling voor de eerste wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen op het EK voetbal plaats ingeruimd voor drie Limburgse speelsters.
Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Lynn Wilms uit Tegelen en Dominique Janssen uit Horst staan zaterdagavond (21:00 uur) in het Engelse Sheffield tegen Zweden aan de aftrap.

Janssen fit

Martens in de Nederlandse formatie de linksbuiten, Wilms de rechtsback en Janssen de linksback. Daar zag het de afgelopen weken al naar uit, maar of Janssen zaterdag zou kunnen spelen was twijfelachtig. De speelster van Wolfsburg liep eerder deze week tijdens een training een blessure op.

Leuchter

Romée Leuchter is de vierde Limburgse speelster in Oranje's EK-selectie. De topscorer van Ajax begint op de bank.
Volledige opstelling Nederland: Van Veenendaal - Wilms, Van der Gragt, Nouwen, Janssen - Spitse, Groenen, Van de Donk - Martens, Miedema, Roord

Europees kampioen

Nederland is op het EK titelverdediger. De Oranjeleeuwinnen wonnen in 2017 het toernooi in eigen land. Janssen en Martens zaten toen ook al in de selectie. In het huidig toernooi stuit Oranje in de poulefase naast Zweden op Portugal en Zwitserland. Die twee landen speelden zaterdag met 2-2 gelijk.