Fortuna Sittard speelt gelijk tegen Leuven in oefenduel

Mats Seuntjens © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen OH Leuven.
Het was de derde oefenwedstrijd voor Fortuna Sittard in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Kansen

De wedstrijd tegen OH Leuven, dat afgelopen seizoen als elfde eindigde op het hoogste niveau in België, werd achter gesloten deuren gespeeld. Bij Fortuna maakte nieuwkomer Vasilios Sourlis zijn officieuze debuut. Fortuna begon fel aan het duel en kreeg meerdere kansen. Onder meer Arianit Ferati zag zijn inzet van de lijn worden gekeerd. Ook George Cox, Tijjani Noslin en Samy Baghdadi kregen kansen op de openingstreffer. Na een halfuur kwam Leuven meer aan de bal en scoorde Raphael Holzhauser de openingstreffer. Het was tevens de ruststand.

Scorebord

In de tweede helft ging Fortuna op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via Paul Gladon. De spits kopte tien minuten na rust de 1-1 tegen de touwen. Beide ploegen speelden daarna behoudender, waardoor er minder kansen waren dan in de eerste helft. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Leuven nog de beste kansen op de winnende treffer, maar het bleef bij 1-1. Die eindstand stond afgelopen woensdag ook op het scorebord voor Fortuna in de oefenwedstrijd tegen VfL Bochum.
Komende woensdag speelt de ploeg van trainer Sjors Ultee het volgende oefenduel. Dan is Excelsior Virton de tegenstander in Nederweert-Eind.