VVV-Venlo verliest van beloften Borussia Mönchengladbach

De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld. © VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft de oefenwedstrijd tegen de beloften van Borussia Mönchengladbach met 3-0 verloren.
De wedstrijd, die werd gespeeld in Duitsland, vond plaats achter gesloten deuren.

Amateurploegen

Na twee oefenwedstrijden tegen amateurclubs sv Roggel (5-0 zege) en RKSV Wittenhorst (7-0 overwinning) wachtte VVV zaterdagmiddag een tegenstander die uitkomt in de Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland. Trainer Rick Kruys koos in de eerste helft voor een team met flink wat namen die over een paar weken bij de competitiestart waarschijnlijk ook binnen de lijnen staan. In een eerste helft zonder veel kansen wisten de Duitsers als enige team te scoren en met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan.

Kansen

Aan het begin van de tweede helft wisselde Kruys om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar net als in de eerste helft wist VVV weinig kansen te creëren. Nadat nog wat jonge spelers binnen de lijnen waren gekomen aan Venlose kant, bouwden de Duitse beloften in de slotfase de score verder uit. Door middel van een intikker en een penalty bepaalde Gladbach de eindstand op 3-0.
Komende vrijdag wacht VVV opnieuw een tegenstander uit de Regionalliga West. Dan treft de ploeg van Rick Kruys, opnieuw in Duitsland, SV Straelen.