Video: Roda JC scoort makkelijk tegen Alemannia Aachen: 5-2

Roda JC wint van Alemannia Aachen. Limbombe en Vente vieren een van de vijf treffers. © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Het jaarlijkse oefenduel tussen Roda JC en de Duitse buurman Alemannia Aachen is zaterdag een prooi geworden voor de ploeg uit Kerkrade.
De formatie van coach Jurgen Streppel won met 5-2 van de ploeg uit Aken, die in eigen land in de Regionalliga (vierde niveau) uitkomt.
Kijk hieronder naar de samenvatting van Roda JC - Alemannia Aachen

Limbombe en Vente

In het Parkstad Limburg Stadion, waar naar schatting zo’n 2000 fans uit Nederland en Duitsland zaten, sloeg Roda in de openingsfase al snel een dubbelslag. Bryan Limbombe schoot zelf de 1-0 binnen en bereidde de door Dylan Vente knap afgemaakte 2-0 voor. Aachen noteerde via het hoofd van Mause de aansluitingstreffer, maar daarna leidde de combinatie Limbombe-Vente opnieuw tot een Roda-treffer. Daarmee stond het halverwege 3-1.

Makkelijk scoren

Zo werd er gemakkelijk gescoord en die trend kreeg pal na rust een vervolg toen invaller Held al snel namens de Duitsers de 3-2 op het bord zette. Na een reeks wissels waarbij vrijwel alle spelers vervangen werden, tilde Roda de marge weer naar twee toen een crosspass van testspeler DJ Buffonge door een kopballetje van jeugdspeler Leroy Been tot doelpunt gepromoveerd werd: 4-2. In het slot maakte de ingevallen Jamie Yayi Mpie er oog-in-oog met de keeper nog 5-2 van.
Kijk hieronder naar de interviews met Jurgen Streppel en Dylan Vente

James Rodriguez

Bij Roda viel op dat Benjamin Bouchouari het hele duel op de bank bleef en Mo Amissi in de wedstrijdselectie ontbrak. Dinsdag oefent Roda in Mierlo tegen Al-Rayyan, een ploeg uit Qatar waar onder meer de Colombiaanse vedette James Rodriguez onder contract staat. Daarna oefent Roda nog tegen Fortuna Köln, Go Ahead Eagles en De Graafschap voordat in de eerste week van augustus de Keuken Kampioen Divisie begint.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!