Naam gokbedrijf verdwijnt in 2024 van shirt Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen © PubliciteitVisie
Het kabinet heeft vrijdag besloten dat online gokbedrijven over twee en een half jaar geen sportclubs meer mogen sponsoren. Dat betekent dat Fortuna Sittard op termijn op zoek moet naar een vervanger voor shirtsponsor BetCity.
Het in oktober vorig jaar veranderde gokbeleid heeft geleid tot een stortvloed aan reclame voor online gokbedrijven. De vrees is dat al die reclame leidt tot meer gokproblemen, met name jongeren zouden risico lopen.

Sportclubs

Eind vorige maand kwam er voor de gokbedrijven al een verbod op het reclame maken met voormalige sporters en andere bekende Nederlanders. De Tweede Kamer wil ook een verbod op sponsoring van sportclubs. Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) voert die wens uit en komt met een termijn: over twee en een half jaar mogen de gokbedrijven geen sportclubs meer sponsoren.

Hoofdsponsor

Fortuna Sittard maakte vorige maand bekend dat BetCity de nieuwe hoofdsponsor is. Vanaf dit seizoen staat de naam van dat bedrijf voorop het shirt van de Sittardse Eredivisieclub. Het contract geldt voor drie jaar, maar de sponsoring moet dus een half jaar eerder stoppen.