Pitlane: Scherpt Verstappen eigen record aan in Oostenrijk?

Pitlane blikt vooruit op de aankomende Formule 1-race. © L1
In zijn Formule 1-carrière won Max Verstappen nergens zo vaak als op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Aankomend weekend liggen daar maar liefst 34 WK-punten voor het oprapen.
Behalve de race op zondag staat er op zaterdag immers ook een sprint op het programma: een korte race die de winnaar poleposition op zondag én 8 punten oplevert. Pitlane blikt vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk:

Van Silverstone naar Spielberg

In deze aflevering wordt kort teruggeblikt op de tumultueuze Grand Prix van Groot-Brittannië, die gekenmerkt werd door de zware crash van Guanyu Zhou, een aaneenschakeling aan inhaalacties én een gat in de vloer van de Red Bull-bolide van Verstappen. Maar er is vooral aandacht voor de race in Oostenrijk; hoe kan het dat Verstappen daar al jaren zo goed presteert, terwijl de Red Bull nu pas perfect geschikt lijkt voor het powercircuit in Spielberg?

Thuisvoordeel

Er zullen zo'n 60.000 Verstappen-aanhangers naar het circuit afreizen. Leidt dat op een of andere manier toch tot een thuisvoordeel voor Verstappen en zijn Oostenrijkse werkgever? Zetten Mercedes en Lewis Hamilton hun opmars voort of was zijn derde plaats in Silverstone een toevalstreffer? En verdwijnt Spa-Francorchamps in 2023 écht van de Formule 1-kalender? Het komt allemaal aan bod in deze uitzending van Pitlane.

Live

Het raceweekend in Oostenrijk begint op vrijdagavond (17:00 uur) met de kwalificatie voor de sprint, die zaterdagmiddag (16:30 uur) plaatsvindt. Zondag start de race als vanouds om 15:00 uur. De Oostenrijkse GP is dan rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.