Joeri Schroijen verruilt VVV voor Willem II

Joeri Schroijen verruilt VVV-Venlo voor Willem II © Willem II
Joeri Schroijen verlaat VVV-Venlo per direct en vervolgt zijn loopbaan bij Willem II. In Tilburg tekent hij een contract voor twee seizoenen.
Van zijn nog doorlopende contract bij Venlo kwam hij slechts één seizoen in actie. Daarin speelde Schroijen 35 officiële wedstrijden voor VVV, waarin hij drie keer wist te scoren en goed was voor vier assists.

Titelkanditaat

Op de website van de Tilburgers laat Schroijen weten erg blij te zijn met zijn transfer naar de kampioenskandidaat in de Keuken Kampioen Divisie: 'Willem II speelt voor de prijzen, dus de keuze was niet moeilijk.' Ook in de privésfeer werd een transfer naar de Tricolores toegejuicht: ‘Mijn zwager heeft jarenlang met vrienden een seizoenkaart gehad. Hij zit er niet meer, zijn vrienden wel. Toen ik tegen hem zei dat Willem II interesse in me had, zei hij: “Meteen doen!” Misschien kan ik hem nu overhalen weer naar het stadion te komen’, vertelt Schroijen.

Hofland

In Tilburg gaat Schroijen samenwerken met trainer Kevin Hofland, die na de degradatie van afgelopen seizoen grootse plannen heeft met Willem II en rechtstreekse promotie naar de Eredivisie als belangrijkste doelstelling heeft aangegeven.

Loopbaan

Voor Joeri Schroijen wordt Willem II de vierde club in twee jaar tijd. Nadat hij MVV in de winter van 2021 verruilde voor het Griekse Xanthi FC, keerde hij afgelopen zomer terug bij VVV en verhuist hij nu dus naar Tilburg.