Simac Ladies Tour doet weer Limburg aan

Het podium van de Ladies Tour in 2021: nummer twee Marlen Reusser, winnares Chantal-van den Broek-Blaak en nummer drie Ellen van Dijk © Orange Pictures
De Simac Ladies Tour kent dit jaar opnieuw drie Limburgse etappes. De organisatie heeft dinsdag het parcours bekendgemaakt voor de 24e editie.
Onder meer de Koninginnenrit en een individuele tijdrit worden op Limburgs grondgebied verreden.

Vaste etappeplaats

De Ladies Tour begint op dinsdag 30 augustus met een vlakke etappe in en rondom Lelystad. De dag erna rijden de renners een etappe rondom Ede. Op donderdag 1 september doen de rensters voor het eerst Limburg aan. Ze rijden die dag in en rondom Gennep, een van de vaste etappeplaatsen in de Ladies Tour. De rit is niet volledig in Limburg en kent ook nog een uitstapje naar Gelderland.

Koninginnenrit

Op vrijdag vindt de Koninginnenrit plaats in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Start- en finishplaats is Landgraaf. De rensters rijden drie grote lussen door het Heuvelland waarin steeds zes beklimmingen op het programma staan, waaronder de Cauberg. Na achttien beklimmingen ligt de finishstreep getrokken op het terrein van Megaland. Op zaterdag 3 september vindt in Sittard-Geleen een individuele tijdrit plaats. De rensters krijgen een parcours van 17,8 kilometer met twee klimmetjes voorgeschoteld. De afsluitende etappe is dan weer in Gelderland. De rensters rijden die dag meerdere lokales rondes in Arnhem.

World Tour

Doordat de Simac Ladies Tour een wedstrijd in de World Tour is, staan alle topploegen aan de start. Afgelopen jaar won Chantal van den Broek-Blaak het eindklassement.