Veel Limburgs succes op WK tafelvoetbal

Mechtilde Wijers uit Roosteren is wereldkampioen © KNTVB
Mechtilde Wijers uit Roosteren mag zich wereldkampioen tafelvoetbal noemen. De Limburgse veroverde op het WK in Frankrijk samen met Horst Meisters goud in de categorie senioren mix dubbel.
Wijers zorgde niet voor het enige Limburgse succes op het toernooi in Nantes. Amber Starren uit Heerlen legde beslag op de bronzen medaille in het dames enkel.

Senioren op stoom

Jo Franssen (Ubachsberg) en Peter Vaessen (Stein) pakten brons in de categorie senioren classic dubbel boven de 50 jaar. Frank Kuhtreiber uit Gulpen veroverde met zijn Brabantse collega Ton van Eenbergen brons in de categorie senioren classic dubbel boven de 63 jaar.

Duizend deelnemers

Nederland nam met vier nationale teams deel: senioren, heren, dames en junioren. In totaal dertig Nederlandse spelers deden mee, van wie verreweg de meesten uit Limburg. In totaal namen duizend spelers uit 45 landen deel aan het zogenoemd multi-table toernooi. Dat betekende dat de spelers op vijf verschillende tafels moesten spelen. Al die tafels hadden specifieke eigenschappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!