Fortuna en voormalig captain Rienstra gaan uit elkaar

Ben Rienstra in actie voor Fortuna. © Niels van Renen
Het doorlopend contract van middenvelder Ben Rienstra bij Fortuna Sittard wordt voortijdig beëindigd. Hij kan daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club.
Rienstra, die een aanzienlijk deel van de afgelopen twee seizoenen aanvoerder was van Fortuna, lag aanvankelijk nog tot de zomer van 2023 vast bij de Sittardse club.

Grootverdiener

Nu wordt die verbintenis met wederzijds goedvinden verbroken. De middenvelder, een van de grootverdieners in de selectie van Sjors Ultee, was de afgelopen maanden niet meer onomstreden basisspeler bij Fortuna. Desondanks kwam Rienstra, die tussendoor ook nog met hartproblemen en andere blessures kampte, in de vorige jaargang toch nog tot 28 optredens in het shirt van Fortuna.

Bedankt

"We hebben de afgelopen periode meermaals met elkaar om tafel gezeten. Uiteindelijk is in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan, op deze manier kan Ben rustig opzoek naar een nieuwe club", zegt technisch manager Sjoerd Ars op de clubsite. "Ben is met zijn ervaring een belangrijke schakel geweest in het elftal. We willen hem dan ook bedanken voor de mooie seizoenen en veel succes wensen."

60 duels

In totaal speelde Rienstra in twee seizoenen bij Fortuna 60 officiële duels, waarin hij vijf goals en drie assists liet noteren. De kans is groot dat de 32-jarige Alkmaarder zijn carrière elders in de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie vervolgt.