Limburgers in kanopoloteam klaar voor World Games

De Nederlandse kanopoloploeg traint in Venlo © L1
Het Nederlands kanopoloteam neemt vanaf 7 juli deel aan de World Games. In de ploeg spelen de broers Stivo en Jochem Högerle uit Venlo een belangrijke rol.
De broers kwamen door hun ouders in contact met de kanosport. Omdat ze van teamsport en een spelletje met een bal houden, kwamen ze bij kanopolo uit.

Wereldwijde sport

De sport is in ons land relatief onbekend. Er zijn in Nederland ongeveer 30 verenigingen waar kanopolo gespeeld wordt. Kanopolo wordt wereldwijd gespeeld.

Snelle sport

Kanopolo is een zeer snelle sport, het spel verplaatst zich razendsnel van de ene helft van het veld naar de andere helft. De gebroeders Högerle vinden de snelle wisseling tussen de aanval en verdediging één van de mooie aspecten van de sport.

Medaille

Nederland is tijdens de World Games favoriet voor een medaille. Stivo Högerle: "In principe komt daar alleen de top 6 van het vorige WK in actie, en Nederland zit daar bij. We gaan daar strijden voor een podiumplek, zeker na onze vierde plaats vorig jaar op het Europees Kampioenschap."

Limburgse toppers

Bondscoach Jeroen Dieperink stelde de afgelopen weken de selectie voor de World Games samen. Eén ding stond voor hem als een paal boven water: Stivo en Jochem moeten mee naar Amerika. "Ze kunnen alles, ze kunnen hard gooien, ze hebben goede schijnbewegingen in huis en ze hebben een goede bootcontrole. Dit zijn echt spelers die je erbij wilt hebben in Amerika", licht de bondscoach zijn keuze voor de Limburgse broers toe.