Volleybalsters sluiten Nations League winnend af

Britt Bongaerts (rechts) in een eerder duel © Orange Pictures
De Nederlandse volleybalsters, met de Limburgse Britt Bongaerts, hebben de Nations League winnend afgesloten.
De ploeg van bondscoach Avital Selinger won de laatste wedstrijd in Calgary met 3-1 van gastland Canada: 22-25, 27-25, 26-24 en 25-23. Met vier zeges tegenover acht nederlagen eindigde Oranje als elfde in de competitie met zestien landen.

Calgary

De volleybalsters wonnen tijdens de laatste speelweek in Calgary drie van hun vier wedstrijden. Naast Canada klopten ze ook Japan en België. In de Canadese stad verloren ze alleen van Turkije (0-3). In de slotwedstrijd was Celeste Plak het meest productief bij Oranje met 19 punten, Fleur Savelkoel maakte er 18.

Kwartfinales

De Amerikaanse volleybalsters gaan als nummer 1 door naar de kwartfinales. Zij wonnen elf van de twaalf wedstrijden. Brazilië en Italië boekten tien zeges. De knock-outfase van de Nations Leaguevindt volgende week plaats in de Turkse stad Ankara. 'Team USA', de olympisch kampioen van Tokio, treft wereldkampioen Servië in de kwartfinales.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!