Roda JC krijgt vriendschappelijk pak slaag van Anderlecht

Afbeelding ter illustratie © Roda JC
Na twee overwinningen tegen amateurverenigingen heeft Roda JC zaterdag tegen RSC Anderlecht haar eerste nederlaag geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
In Brussel ging Roda tegen de Belgische topploeg met 6-0 hard onderuit. Het duel zou aanvankelijk in Kerkrade gespeeld worden, maar werd uiteindelijk achter gesloten deuren op het trainingscomplex van Anderlecht afgewerkt.
Kijk hier naar de samenvatting en de reacties van Jurgen Streppel en Guus Joppen

Geklungel

Roda begon in de - zo goed als - sterkst mogelijke opstelling, inclusief de testspelers Ali Barak en Issa Schmitt aan de linkerkant. De Kerkradenaren hadden in de eerste helft relatief veel balbezit, maar Anderlecht creëerde de scoringskansen. Na geklungel van keeper Rody de Boer en verdediger Xander Lambrix maakte Yari Verschaeren er 1-0 van en Anderlechts toptalent volleerde ook de 2-0 binnen.

Schlemiel

Na rust veroorzaakte Lambrix een penalty en voltooide Verschaeren vanaf de penaltystip zijn hattrick: 3-0. Bij de 4-0 was opnieuw Lambrix de schlemiel, toen hij een voorzet van El Hadj in eigen doel werkte. Roda was aanvallend onmachtig tegen de nummer drie van België en liep ook nog tegen de 5-0 en 6-0 van de voet van Antoine Colassin aan.