Karateka Brian Timmermans plaatst zich voor World Games

Rob, Jordy en Brian Timmermans © L1 (Kim Langeslag)
De 24-jarige Brian Timmermans uit Heerlen doet volgende week mee aan de World Games in Alabama. Mede dankzij zijn derde plaats op de wereldranglijst heeft hij zich gekwalificeerd in de categorie -84 kilogram.
Op de World Games worden sporten beoefend die niet op het programma staan tijdens de Olympische Spelen. Er doen bijna 4000 atleten mee uit 100 landen.

Twee atleten

De Karate-do Bond vaardigt twee sporters af naar het Amerikaanse Birmingham, naast Timmermans is dat ook Lynn Snel uit Zaandam. Snel won voor het eerst in 17 jaar een Nederlandse WK-medaille bij de vrouwen. Timmermans pakte dit jaar al goud tijdens de World Cup van Portugal en brons in Spanje.

Schema

De World Games beginnen volgende week donderdag met de openingsceremonie. Vrijdag, zaterdag en zondag staan de karatewedstrijden gepland. Behalve karate staan ook sporten als bowlen, lacrosse, reddingszwemmen, strandhandbal en kanopolo op het programma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!