Verstappen vierde in tweede vrije training op Silverstone

Max Verstappen in actie © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft de eerste dag van het Grand Prix-weekeinde in Engeland afgesloten met een vierde plek. De regerend kampioen was twee tienden langzamer dan Carlos Sainz, die als snelste eindigde.
Afgaande op de training belooft het een spannend weekeinde te worden. Naast Red Bull Racing en Ferrari lijken ook Mercedes en McLaren zich vooraan te hebben gemeld. Verrassend genoeg nestelde Mercedes-coureur Lewis Hamilton zich op de tweede plek, terwijl diens landgenoot Lando Norris namens McLaren derde werd. Het verschil met Verstappen was een tiende.

Regen

Verstappen en veel van zijn collega’s reden tijdens de tweede vrije training pas de eerste rondjes op snelheid dit weekeinde. Door regenval bleven de meeste coureurs tijdens de eerste sessie binnen. Ook de Limburger zette in de eerste vrije training geen rondetijd neer.
"Het is altijd een beetje gevaarlijk als je helemaal niet rijdt in de eerste vrije training. Het betekent dat er meer uitgezocht moet worden in de tweede training", reageerde Verstappen na de eerste dag op Silverstone. "Ik denk dat we weten waar we aan moeten werken en dat zullen we in de avond en nacht doen."

Natte kwalificatie

"Het ziet ernaar uit dat het gaat regenen in de kwalificatie, dus er zullen andere omstandigheden zijn vergeleken met de trainingssessies van vrijdag", keek de wereldkampioen vooruit. "Ik heb een aantal ronden gedaan op de zachte banden. De banden slijten hier snel met alle snelle bochten. Het is altijd best lastig om je banden goed te houden op dit circuit. Over het geheel genomen ging het best goed vandaag."