Dominique Janssen: 'Vrouwenvoetbal wordt steeds beter'

Dominique Janssen © L1
Voetbalinternational Dominique Janssen merkt dat het vrouwenvoetbal de laatste jaren steeds beter is geworden. Dat maakt het voor Oranje een stuk lastiger om opnieuw de EK-titel te veroveren.
De uit Horst afkomstige Janssen speelt sinds 2014 voor het Nederlands elftal. Ze gaat volgende week in Engeland al aan haar vijfde grote toernooi beginnen.

Goede samenstelling van de groep

De voetbalster van Wolfsburg denkt dat de verjonging van Oranje onder bondscoach Parsons een goede ontwikkeling is. "De samenstelling van het team is goed. Er zit weer een goede frisse energie in de groep. Het heeft natuurlijk wel even tijd nodig om elkaar te vinden, maar ik denk dat we met deze groep iets moois kunnen gaan presteren in Engeland", legt de 27-jarige verdedigster uit.
De Nederlandse ploeg speelt zaterdag in Enschede een zogenaamde 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Finland. Daarna reist de ploeg, met naast Janssen de Limburgse speelsters Lieke Martens, Lynn Wilms en Romée Leuchter, naar Engeland. Nederland opent het toernooi op woensdag tegen