Tour de Limbourg volgt dit jaar de dames in Le Tour Femmes

Sportverslaggeefster Kim Langeslag en presentator Maurice de Heus © Graatje Weber
In het zevende seizoen van Tour de Limbourg volgt L1 niet de heren in de Ronde van Frankrijk, maar de dames.
Van 23 tot en met 31 juli zal dagelijks het programma Tour de Limbourg Femmes live te zien zijn op de regionale omroep.

Diverse gasten

Presentator Maurice de Heus ontvangt in Château St. Gerlach in Valkenburg, samen met vaste tafeldame Vera Koedooder, iedere uitzending spraakmakende gasten uit de wielerwereld en bespreekt met hen de etappe van de dag, en de status van het vrouwenwielrennen in onze provincie.
Andere invalshoek
Tour de Limbourg
is inmiddels niet meer weg te denken uit de zomerprogrammering van L1. Sinds 2016 is het sfeervolle wielerprogramma elke avond na een touretappe live op televisie te zien. Dit jaar kiest de omroep voor een andere invalshoek en brengen we de verhalen uit Le Tour de France Femmes. Sportverslaggeefster Kim Langeslag en cameraman Tom Reinders volgen het Tour Femmes-circus met dagelijkse bijdrages vanuit Frankrijk.

Dameswielrennen

De keuze van L1 om nadrukkelijk de koers van de vrouwen onder de aandacht te brengen past goed binnen het bredere uitgangspunt van diversiteit in onze programma's.
Ook profileert de provincie Limburg zich nog steeds nadrukkelijker als wielerprovincie en kiest het in het huidige officiële Wielerplan tot 2025 voor de ontwikkeling van de potentie van het vrouwenwielrennen. Tour de Limbourg Femmes sluit inhoudelijk dan ook goed aan bij die ontwikkelingen in de provincie.

Live op L1

Tour de Limbourg Femmes is van 23 tot en met 31 juli dagelijks live om 18:00 uur te zien op L1 TV. De uitzending wordt om 19:00, 21:00 en 23:00 uur herhaald. Alle uitzendingen zijn ook te zien via de website. Verder is op diezelfde pagina meer informatie over het programma te vinden.