Verstappen vindt paddock-verbanning schoonvader onnodig

Max Verstappen en zijn vriendin Kelly Piquet. © ANP
Max Verstappen heeft het voor Nelson Piquet opgenomen in de ophef over diens vermeende racisme. De regerend wereldkampioen vindt het dan ook onnodig dat zijn schoonvader niet meer welkom is in de paddock tijdens races.
"Zeker niet een drievoudig wereldkampioen. Daar schiet niemand iets mee op", zegt Verstappen. De Braziliaanse drievoudig Formule 1-wereldkampioen Piquet is de vader van Verstappens vriendin Kelly.

Neguinho

De 69-jarige Piquet kwam deze week onder vuur te liggen omdat hij in een podcast zevenvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton een 'neguinho' noemde, het Braziliaanse woord voor 'nigger'. Het kwam de voormalig coureur op reprimandes en veroordelingen te staan van de Formule 1, het team van Mercedes en ook de internationale autosportfederatie FIA. Piquet is ook niet meer welkom in de paddock tijdens races.

Gesprek aangaan

Volgens Verstappen was Piquet verbannen dan ook niet nodig. "Het is beter om met elkaar in gesprek te gaan, dat is veel belangrijker. Nee, ik heb mijn schoonvader er niet op aangesproken. Hij weet zelf heel goed dat hij dat woord niet had moeten gebruiken, dat hoef ik hem niet nog eens te vertellen", aldus de Limburger.

Relaxte kerel

"Ik ken Nelson goed en heb al heel wat tijd met hem doorgebracht en hij is absoluut geen racist", zei Verstappen tegen de verzamelde pers op het circuit van Silverstone, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Groot-Brittannië wordt verreden.
"Hij is een aardige en relaxte kerel, maar hij had dat woord niet moeten gebruiken. Het is beledigend en zeker in de huidige tijd kan dat echt niet meer", zei Verstappen. "Hij weet dat zelf ook en heeft dat ook aangegeven in zijn eigen verklaring. In het algemeen is het fout om mensen op basis van hun huidskleur te beledigen. We moeten racisme bestrijden. Lewis weet ook dat ik er zo over denk."
Bekijk hier de laatste aflevering van Pitlane, het autosportprogramma van L1: