Roda JC Kerkrade pikt linksback Douglas op bij Ajax

Terrence Douglas in het shirt van FC Den Bosch. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade heeft de selectie versterkt met de 20-jarige linksback Terrence Douglas. Hij wordt overgenomen van Ajax, waar hij sinds zijn achtste in de jeugdopleiding speelde.
De linkspoot ondertekent in Kerkrade een contract voor twee seizoenen.

Jong Ajax en Den Bosch

Douglas speelde het afgelopen seizoen voor twee clubs in de Keuken Kampioen Divisie: tot de jaarwisseling maakte hij relatief weinig speelminuten bij Jong Ajax, waarna de Amsterdammers hem tot het eind van het seizoen verhuurden aan FC Den Bosch. Daar was Douglas wel een vaste waarde.

Linksbackloos

Roda haalt met Douglas een broodnodige linksback binnen. Door het vertrek van Amir Absalem én alternatief Richard Jensen begon de Koempelclub zonder linkerverdediger aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wel heeft Roda nog linksback Ali Barak (ex-Bayer Leverkusen) op proef.

Competitiestart

Roda begint het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen op 5 augustus met een uitduel tegen FC Dordrecht. Die wedstrijd zal aan Douglas voorbijgaan, omdat hij nog een schorsing uitzit die hij door een rode kaart aan het eind van vorig seizoen opliep.

Anderlecht

Tot de competitiestart speelt Roda nog een reeks oefenduels. De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag tegen Anderlecht. Dat duel wordt achter gesloten deuren in Brussel gespeeld.