Pitlane: 'Crash vorig jaar houdt Verstappen niet meer bezig'

Sem Caelen en Xavier Maassen in de Pitlane-studio. © Danique Daemen (L1)
Bijna een jaar nadat Max Verstappen door Lewis Hamilton op Silverstone in de bandenstapels gekatapulteerd werd, dient zich voor de Limburger een mooie kans op revanche aan.
In de Grand Prix van Groot-Brittannië kan WK-leider Verstappen zijn zesde overwinning in de afgelopen zeven races boeken. L1's autosportprogramma Pitlane blikt vooruit:

Persona non grata?

In deze aflevering van Pitlane worden de naweëen van de aanvaring van vorig seizoen besproken, maar wordt er vooral naar het heden gekeken. Kan Verstappen in Silverstone op een warm welkom rekenen en hoe kan het dat de concurrentie ten opzichte van Red Bull continue het nakijken heeft?

Motoren en Tom Boonen

Verder legt Xavier Maassen je uit hoe de motor in een Formule 1-bolide precies opgebouwd is, en wat de toegevoegde waarde van gridpenalty's bij het vervangen van onderdelen is. En er is aandacht voor voormalig topwielrenner Tom Boonen: hij is tegenwoordig teamgenoot van Maassen in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Live

De Grand Prix van Groot-Brittannië begint zondag om 16:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.