Volleybalsters verrassen ongeslagen Japan in Nations League

Britt Bongaerts in actie voor oranje. © Orange Pictures
De Nederlandse volleybalsters, met de Limburgse Britt Bongaerts in de gelederen, hebben Japan de eerste nederlaag in de Nations League toegebracht.
De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg de Aziatische vrouwen bij de start van de derde speelweek, in de Canadese stad Calgary, in vijf sets: 23-25, 25-20, 24-26, 25-21 en 15-10. Japan was als enige land nog ongeslagen in de Nations League.

Ongeslagen

De Japanse volleybalsters hadden hun eerste acht wedstrijden in de landencompetitie gewonnen, terwijl Oranje pas één zege had geboekt. De ploeg van Selinger won bijna twee weken geleden de slotwedstrijd in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia met 3-0 van Zuid-Korea. Tegen Japan volgde de tweede zege op rij, een verrassende bovendien.

Wedstrijd

Aanvoerster Anne Buijs nam 22 punten voor haar rekening, Fleur Savelkoel kwam tot 20 punten. Celeste Plak, Juliët Lohuis en Eline Timmerman maakten ieder 16 punten. Bij Japan moest het vooral komen van Sarina Koga, die tot 31 punten kwam. Zowel Savelkoel (26) als Lohuis (25) rondde deze week een transfer af. Savelkoel verruilt de Eredivisie voor de Bundesliga, waar ze gaat spelen voor topclub SC Potsdam. Lohuis verhuist van Duitsland naar Italië. Ze gaat van Stuttgart naar Casalmaggiore.

Programma

Met de tweede overwinning op rij klom Oranje naar de veertiende plaats in de competitie met zestien landen. De Nederlandse volleybalsters spelen donderdag tegen Turkije, de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti (ex-Oranje), en treffen de komende dagen in Calgary ook België en Canada. Een plek in de top 8 en daarmee plaatsing voor de kwartfinales van de Nations League is al vrijwel onmogelijk voor Oranje. De mannenploeg ligt wel op koers voor een vervolg in het toernooi.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!