Basketballer Hollanders verkast naar topploeg Donar

Sander Hollanders © Orange Pictures
Basketballer Sander Hollanders uit Kerkrade verruilt de Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert voor het Groningse Donar.
Hij heeft bij de gerenommeerde club zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen gezet.

Rising Star

De 20-jarige Hollanders ontwikkelde zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart bij BAL. Hij werd na het vorige seizoen onderscheiden als BNXT Rising Star of the Year, de prijs voor het grootste aanstormend talent in de Nederlands-Belgische basketbalcompetitie.

'Het wordt niet makkelijk'

Hollanders, een van de beste driepuntschutters in de competitie, realiseert zich dat hij nu in een andere wereld terecht komt. "Dat ik een stap ga maken van een kleine club naar een grote club gaat niet makkelijk worden, maar ik denk wel dat dit de beste keuze is. Ik wil nog veel groeien als speler en persoon en denk dat ik dat het beste bij Donar kan doen."

Finalist

Het was al een tijdje duidelijk dat Hollanders BAL ging verlaten om aan te sluiten bij een grotere club. Donar was afgelopen seizoen finalist in de BNXT League, maar legde het in de eindstrijd af tegen Zorg & Zekerheid Leiden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!