Streep door oefenduel Roda JC tegen Anderlecht

Archieffoto: Roda-spelers vieren een treffer in de thuiswedstrijd tegen Almere City. © Orange Pictures
Het oefenduel tussen Roda JC Kerkrade en 34-voudig Belgisch landskampioen Anderlecht, dat zaterdag in Kerkrade gespeeld zou worden, gaat niet door.
De lokale driehoek heeft de vriendschappelijke wedstrijd verboden. "Wij zijn hier verbaasd en vooral teleurgesteld over", zegt Roda's algemeen directeur Jordens Peters. "We keken enorm uit naar deze topwedstrijd, in ons eigen huis, voor ons publiek." Eerder had de gemeente Kerkrade nog haar fiat gegeven om de wedstrijd door te laten gaan.

Lokale driehoek

De politie-inzet vormde een struikelblok. Volgens de gemeente Kerkrade is er een afpraak dat bij een vriendschappelijk duel geen politie-inzet nodig moet zijn om de veiligheid in de openbare orde te organiseren en te garanderen.

2500 toeschouwers

Roda zou de deuren van het Parkstad Limburg Stadion alleen voor seizoenkaarthouders en sponsoren openen. Daarmee zouden maximaal zo'n 2500 toeschouwers in het stadion aanwezig zijn.

'Wij kunnen niet anders'

Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade, laat weten dat de aanwezigheid van Roda-supporters niet het probleem was. "Het veiligheidsrisico zit in mogelijke supportersbewegingen van de bezoekende club. Extra politie-inzet hierop is niet wenselijk. Wij kunnen niet anders dan het duel afgelasten."

Alemannia Aachen

Roda speelde tot dusver twee oefenduels, tegen de Kekraadse amateurverenigingen Sporting HAC (0-13) en RKTSV (1-22). Of de wedstrijd tegen Anderlecht alsnog achter gesloten deuren gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. Roda's eerstvolgende oefenwedstrijd staat nu op de rol voor zaterdag 9 juli, in eigen stadion tegen Alemannia Aachen.