Roda JC wint opnieuw oefenduel met monsterscore

Joyce Nsingi © PubliciteitVisie
Roda JC heeft opnieuw met zeer ruime cijfers een oefenwedstrijd gewonnen. In het tweede oefenduel van het seizoen werd amateurclub RKTSV met een monsterscore verslagen: 22-1.
Joyce Nsingi was met zes doelpunten de topscorer van de avond. Afgelopen vrijdag won Roda JC al met 13-0 van Sporting HAC.

Mix

Waar trainer Jurgen Streppel in het oefenduel tegen Sporting HAC nog koos voor een elftal met jeugdspelers stonden in de Kerkraadse wijk Terwinselen ook contractspelers en testspelers binnen de lijnen. Streppel koos voor twee verschillende elftallen, waarbij elk elftal één helft kreeg om zich te bewijzen.

Weinig moeite

Roda JC had zoals verwacht weinig moeite met de vijfdeklasser. Het was Boyd Reith die met zijn eerste officieuze doelpunt voor Roda het startsein gaf voor een doelpuntenregen. Reith scoorde later nog een keer, waardoor hij een aanzienlijk aandeel had in de ruststand van 0-6. In de eerste helft waren er verder doelpunten van Jamie Yayi Mpie (twee doelpunten), testspeler DJ Buffonge en jeugspeler Leroy Been.

Zes doelpunten

Na rust ging een nieuw elftal op zoek naar meer doelpunten, maar was het RKTSV dat als eerste scoorde. Daarna was het Roda JC dat begon met scoren en daar niet meer mee stopte tot het eindsignaal van de scheidsrechter. Net als afgelopen vrijdag tegen Sporting HAC was Joyce Nsingi de topscorer van de avond met zes doelpunten. Ook Bryan Limbombe (vijf doelpunten) en Saydou Bangura (drie doelpunten) scoorden erop los. Xian Emmers en Emre Usta maakten ook nog elk één doelpunt in de tweede helft.

Anderlecht

Na twee oefenduels tegen amateurclubs treft Roda JC zaterdag de eerste betaald voetbalclub in de voorbereiding. Anderlecht, 34-voudig kampioen van België, is dan de tegenstander in Kerkrade.