Bert van Marwijk gaat trainers MVV begeleiden

Bert van Marwijk © Orange Pictures
Voormalig bondscoach Bert van Marwijk uit Meerssen wil zijn ervaring delen met de trainers van MVV Maastricht. Hij zal niet alleen de trainers van het eerste team gaan begeleiden maar ook die van de teams onder -21 , -18 en onder 16 jaar.
De oud-speler van MVV gaf in maart al aan dat hij niet meer de ambitie heeft om trainer te worden van een club of land. Zondag werd de loopbaan van Van Marwijk nog bekroond met een oeuvreprijs.

Ervaring

Van Marwijk hoopt dat zijn kennis en kunde MVV verder kunnen helpen. “Ik hoop iets van mijn 40-jarige ervaring op ze over te brengen”, zegt Van Marwijk die met Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won en op een teen na in 2010 wereldkampioen werd met het Nederlands Elftal.

Jeugd

Bert van Marwijk vindt dat er in het verleden veel te weinig aandacht aan de eigen jeugd is geschonken. "Gelukkig is dit nu anders, getuige ook het onlangs gepresenteerde Visie-document. We willen met MVV een herkenbare speelstijl ontwikkelen, net zoals bij Ajax en AZ. Natuurlijk mogen trainers nog altijd hun eigen accenten leggen, echter moeten ze zich wel aan de herkenbare lijnen van de club gaan houden. Maar ik kan nu al concluderen dat we op de goede weg zijn om jonge talenten op een professionele wijze door te laten groeien om, als ze er klaar voor zijn, in het eerste van MVV te belanden.”

Budget

Van Marwijk kijkt af en toe met een schuin oog naar andere clubs. “In andere voetbalsteden zie je dat clubs flinke stappen kunnen maken. Kijk eens naar Helmond Sport dat het spelersbudget komend seizoen van 650.000 euro naar 1.8 miljoen euro weet te brengen. Top Oss groeit door van de laagste begroting in de Keuken Kampioen Divisie naar 1,2 miljoen euro. Het spelersbudget van MVV daarentegen is 750.000 euro . Maastricht is een prachtige stad met een evenzo mooie voetbalclub. Deze club hoort gewoon op het hoogste niveau thuis. Maar daar is geld voor nodig.”