Roda-verdediger Daryl Werker naar ADO Den Haag

Werker gaat aan de slag bij ADO Den Haag © Orange Pictures
Daryl Werker uit Mechelen vertrekt naar Den Haag. Bij ADO tekent de centrale verdediger een contract tot medio 2024 met een optie voor nog een extra seizoen.
De goedlachse verdediger had een aflopend contract bij Roda JC en komt transfervrij over. Het is tot dusver de tweede aanwinst voor ADO Den Haag in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Oude nest

Werker, die maandag zijn 28ste verjaardag vierde, speelde tussen 2014 en 2020 in het eerste elftal van Roda JC. In 2016 werd hij voor een half jaar verhuurd aan MVV. In 2020 vertrok hij naar Griekenland waar hij uitkwam voor AO Xanthi. Afgelopen seizoen keerde hij weer terug op het oude nest bij Roda JC en speelde 34 wedstrijden in het geel-zwart.

Kopsterk

Technisch Manager Daryl Janmaat is blij met de tweede aanwinst van dit seizoen, dat laat hij weten op de clubwebsite. "Door het vertrek van vaste kracht Hervé Matthys waren we op zoek naar defensieve versterking. Met Werker trekken we een speler met de nodige ervaring aan die, net als wij, heel ambitieus is. Het is een kopsterke speler die naast goede verdedigende kwaliteiten ook beschikt over een goede passing en overzicht. We denken dat hij met zijn manier van spelen uitstekend past bij onze club."

Thomas Verheydt

Werker laat weten dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe avontuur. "Door mijn tijd bij Roda JC ben ik hier al vaak op bezoek geweest en ken ik het stadion en de club. Daarnaast ken ik al een aantal jongens, bijvoorbeeld Thomas Verheydt, waarmee ik samenspeelde in mijn periode bij MVV."