Feyenoord bevestigt vertrek aanvaller Linssen naar Japan

Bryan Linssen scoort voor Feyenoord. © Orange Pictures
Bryan Linssen voetbalt komend seizoen bij Urawa Red Diamonds.
Feyenoord bevestigde maandag overeenstemming te hebben bereikt met de Japanse club over een overgang van de 31-jarige aanvaller uit Neeritter. Linssen tekent een contract voor 2,5 seizoen.

Finale Conference League

Linssen kwam in 2020 transfervrij over van Vitesse. In de twee seizoenen bij de Rotterdammers kwam hij tot 63 competitieduels waarin hij 21 keer scoorde. Met Feyenoord bereikte hij afgelopen seizoen ook de finale van de Conference League. Daarin was AS Roma net te sterk.

Mooiste dromen

"Met spelen voor Feyenoord heb ik een van mijn mooiste dromen verwezenlijkt", zegt Linssen op de website van de Rotterdamse club. "Ik kijk niet alleen met een trots gevoel terug op onze prestaties op het veld, maar zal me ook de mensen met wie ik zo fijn heb samengewerkt altijd blijven herinneren."

Veel waarde

Volgens technisch directeur Frank Arnesen heeft Linssen zowel op als buiten het veld veel waarde gehad. "De stap naar het buitenland is altijd een lang gekoesterde wens van hem gebleven. Nu deze mogelijkheid zich voordoet nemen we dan ook op een mooie manier afscheid van elkaar", aldus Arnesen.