Bert van Marwijk ontvangt oeuvreprijs voor trainerscarrière

Bert van Marwijk © Orange Pictures
Bert van Marwijk heeft zondag een oeuvreprijs ontvangen voor zijn trainerscarrière.
De oefenmeester uit Meerssen kreeg de prijs uitgereikt bij de Rinus Michels Awards, de prijzen voor de beste trainers van het seizoen.

WK-finale

Van Marwijk was in zijn carrière onder meer clubcoach van Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund en bondscoach van Nederland, Saoedi-Arabië, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Met Nederland haalde hij in 2010 de WK-finale en met Feyenoord won hij in 2002 de UEFA Cup en in 2008 de KNVB Beker.
Van Marwijk kreeg de prijs uit handen van Jorien van den Herik, de voorzitter van Feyenoord toen Van Marwijk met de Rotterdamse club de UEFA Cup won.

Arne Slot

De prijs voor de beste trainer van het afgelopen seizoen in de Eredivisie ging naar Feyenoord-trainer Arne Slot, die met de Rotterdamse club de finale van de Conference League bereikte. Dick Lukkien werd gekozen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd met FC Emmen kampioen en promoveerde zodoende naar de Eredivisie. Er waren geen trainers van Limburgse clubs genomineerd voor de prijzen.