Keulen en De Vries net naast het podium bij EK Ironman

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Triatleten Youri Keulen uit Spaubeek en Sarissa de Vries uit Maastricht zijn bij het Europees kampioenschap Ironman 70.3 net naast het podium geëindigd.
Beide Limburgse triatleten eindigden als vierde in het Deense Elsinore.

Sterke indruk

Keulen, die vorige week voor het eerst in zijn carrière een 70.3 Ironman wedstrijd won, kwam als achtste het water uit na het zwemmen. Bij het wielrennen kwam Keulen in een achtervolgende groep te zitten. Na het fietsen was de achterstand van het groepje van Keulen vergroot tot ruim zes minuten, maar de Limburger wisselde wel als vierde. Tijdens het lopen maakte Keulen een sterke indruk, maar hij werd wel gepasseerd door Pablo Dapena Gonzalez. Uiteindelijk finishte Keulen als vierde. De Deen Daniel Baekkegard pakte de Europese titel voor landgenoot Miki Taagholt. De twee Denen wisten te ontsnappen tijdens het wielrennen.

Valpartij

Ook Sarissa de Vries was vanaf het begin van de wedstrijd voorin te zien. De Vries kwam als derde het water uit na het zwemmen. Daardoor kon ze met het voorste groepje starten aan het wielrennen. De Maastrichtse kreeg tijdens het fietsonderdeel te maken met een valpartij, waardoor ze op achterstand kwam te rijden. De Vries wist het gat weer te dichten en met een kleine achterstand van ongeveer 30 seconden te beginnen aan het hardlopen. Tijdens het lopen zag De Vries haar tegenstanders steeds kleiner worden, waardoor duidelijk werd dat een podiumplek er niet in zat. Ze eindigde daardoor als vierde. De Europese titel ging naar de Britse Emma Pallant.