Wielrenster Shirin van Anrooij spreekt binnenkort Limburgs

Shirin van Anrooij en Luuk Herben zijn trots op elkaar © L1
Tijdens de laatste beklimming van de VAM-berg zag Luuk Herben zaterdag dat zijn vriendin Shirin van Anrooij net niet opgewassen is tegen de krachtige pedaalslagen van Riejanne Markus.
De twee vormen sinds twee jaar een heus wielerkoppel. Mogelijk spreekt de Zeeuwse Van Anrooij binnenkort dan ook een woordje Limburgs. Gronsveldenaar Herben rijdt voor de wielerploeg van ABLOC CT. Hij reed op vrijdag in Drenthe de titelstrijd bij de beloften en eindigde op de 52ste plaats. Van Anrooij reed bij de vrouwen naar het zilver.

Tranen over de medaille

Van Anrooij werd achter de podiumwagen getroost door vriend Herben. De tranen rollen over haar wangen richting de zilveren medaille. Herben kan alleen maar uitbrengen dat hij ontzettend trots is op zijn Zeeuwse vriendin.

Rondje Limburg

De twee leerden elkaar toevallig kennen op een terras in Valkenburg. Er werd afgesproken om samen een rondje door Limburg te fietsen. Dat doen ze nog steeds, maar nu als liefdespaar.

Limburgse taal

De 20-jarige Van Anrooij is door Herben ondertussen goed wegwijs gemaakt in Limburg, op allerlei gebieden. "Ik denk dat ik eerder Limburgs spreek dan dat ik Zeeuws leer", zegt ze lachend.

Naar de Tour

Van Anrooij is in de Tourploeg van Trek-Segafredo opgenomen. Herben gaat zijn vriendin in de eerste ronde van Frankrijk voor vrouwen uiteraard vanaf de kant van de weg aanmoedigen. Hij combineert het bezoek aan de Tour met een trainingsstage.