Triatlete Quinty Schoens naar de Tour

Quinty Schoens in de Tourselectie Team Parkhotel Valkenburg © L1
Quinty Schoens is door de ploegleiding van Team Parkhotel Valkenburg opgenomen in de ploeg die naar de Tour de France gaat.
De 23-jarige is zelf enigszins verrast dat ze meteen in haar eerste jaar als wielrenster naar de belangrijkste wedstrijd van het vrouwenpeloton mag.

Triatlete en wielrenster

Schoens is van origine triatlete. In die tak van sport draait ze mee in de Europese top. Sinds dit jaar combineert ze triathlon met wielrennen bij Team Parkhotel Valkenburg.

Bergetappes

De ploegleiding neemt de wielrenster uit Stein vanwege haar klimmerscapaciteiten mee naar Frankrijk. Ploegleider Bart Faes: "Als ze mee zit in een vlucht kan ze zeker gaan voor de bolletjestrui of een gooi doen naar etappewinst."

Gaat snel

De renster van Parkhotel Valkenburg beseft dat het allemaal wel erg snel gaat. "Ik heb in een korte tijd heel veel moeten leren, vooral het heel kort op elkaar rijden in het peloton, mijn positie zoeken en wanneer ik moet remmen", legt Schoens uit.

Focus op Olympische Spelen

Ondanks haar debuut in een grote ronde wil ze op dit moment nog geen keuze maken tussen triathlon en wielrennen. "Ik heb met de ploeg afgesproken dat ik tot mij tot 2024 richt op als triatleet de Olympische Spelen van Parijs te halen," legt Schoens uit.