Joshua Smits verruilt Bodø/Glimt voor Willem II

Joshua Smits © Orange Pictures
Joshua Smits keert weer terug in Nederland. De doelman verruilt het Noorse Bodø/Glimt voor het Willem II van Kevin Hofland.
De 29-jarige Smits werd geboren in Nijmegen, maar groeide op in Middelaar. De goalie tekent voor drie jaar in Tilburg.

Kampioen

Smits maakte in juni 2020 de overstap van Almere City FC naar Noorwegen. Met Bodø/Glimt werd hij dat jaar landskampioen van Noorwegen. In eerste instantie was Smits eerste doelman, maar later belandde hij op de bank en maakte hij geen speelminuten meer. In 2021 werden Smits en Bodø/Glimt opnieuw landskampioen, maar zat de Limburger bijna het gehele jaar op de bank.

Conference League

Door het kampioenschap in 2020 mocht Bodø/Glimt in het seizoen 2021/2022 deelnemen aan de Conference League. Daarin wist de Noorse formatie te stunten door de kwartfinales te bereiken en te winnen van onder meer AS Roma, Celtic en AZ. Smits kreeg echter geen speelminuten, net als tijdens de eerste competitiewedstrijden van dit jaar.

Speelminuten

Daarom keert Smits nu weer terug in Nederland en hoopt hij bij Willem II, dat is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, weer speelminuten te maken. "Toen Teun Jacobs (technisch directeur Willem II red.) mij benaderde of ik naar Willem II wilde komen, hoefde ik dus geen twee keer na te denken. Ik wil afdwingen dat ik weer wekelijks onder de lat sta", zegt Smits op de website van zijn nieuwe club.