Zian Flemming verlaat Fortuna Sittard

De Fortunezen vieren de 1-0 van Zian Flemming in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. © Orange Pictures
Wat de afgelopen dagen al in de lucht hing, is nu een feit: Zian Flemming verlaat Fortuna Sittard. De aanvaller tekent voor drie jaar bij Millwall.
Het is niet bekend hoeveel Millwall heeft betaald aan Fortuna, waar Flemming nog tot en met 2024 onder contract stond. Diverse media spreken over een transferbedrag tussen de twee en drie miljoen euro.

Bal van de lijn

Flemming kwam in 2020 over van PEC Zwolle en speelde de afgelopen twee seizoenen in Sittard 63 wedstrijden waarin hij 27 keer scoorde. Flemming was afgelopen seizoen belangrijk in de handhaving van Fortuna in de Eredivisie. Hij scoorde twaalf doelpunten, waarvan vijf doelpunten in de laatste vijf duels. In de beslissende uitwedstrijd bij NEC was hij ook verdedigend belangrijk. Vlak voor het einde van de wedstrijd kopte hij een bal van de lijn, waarmee hij de 1-1 voorkwam en daarmee ook rechtstreekse degradatie voor Fortuna.

Championship

Flemming werd al eerder gelinkt aan Millwall, maar de Sittardse club wilde de aanvaller graag binnenboord houden in de strijd tegen degradatie. Nu kan de aanvaller alsnog de overstap maken naar de Engelse Championship, het tweede niveau in Engeland. Afgelopen seizoen eindigde Millwall als negende in de Championship.

Burak Yilmaz

Waar Flemming vertrekt wist Fortuna Sittard deze week te stunten op de transfermarkt met de komst van Burak Yilmaz. Daarnaast tekende Dimitrios Siovas een contract voor twee seizoenen in Sittard.