Mike Teunissen zevende bij NK wielrennen

Het peloton tijdens het NK wielrennen © Orange Pictures
Mike Teunissen is als zevende geëindigd bij het Nederlands kampioenschap wielrennen. De renner uit Ysselsteyn kreeg in de slotfase van de wedstrijd te maken met kramp.
Ook Tom Dumoulin, Stijn Daemen en Nils Sinschek waren voorin te zien. Pascal Eenkhoorn pakte voor het eerst in zijn carrière de nationale titel.

Kopgroep

Dumoulin, afgelopen woensdag tweede bij het NK tijdrijden, liet zich vanaf het begin van de koers direct voorin zien. Hij was regelmatig in de aanval en zat in de eerste kopgroepjes van de dag. De Maastrichtenaar was ook aanwezig in de eerste grote kopgroep van de dag. Daarin zaten ook Stijn Daemen uit Landgraaf en Nils Sinschek uit Maastricht. Doordat de samenwerking niet optimaal was viel de kopgroep uit elkaar. Alle drie de Limburgers werden vooraan gelost. Een andere Limburger, Mike Teunissen, maakte juist de sprong naar voren.

Col du VAM

Uiteindelijk ontstond er nieuwe kopgroep met 13 renners, onder wie Teunissen. Daaruit ontsnapten Pascal Eenkhoorn en Daan Hoole. In de achtervolgende groep viel het stil, waardoor Eenkhoorn en Hoole samen gingen strijden om de nationale titel. Op de Col du VAM was het Eenkhoorn, ploeggenoot van Teunissen, die de sterkste sprint had. Hoole finishte als tweede en Taco van der Hoorn als derde. Dumoulin finishte als 38ste, Sinscheck werd 51ste en Daemen kwam als 52ste over de streep.
Zaterdag staat de titelstrijd bij de vrouwen op het programma.