SD Worx maakt ploeg bekend voor Tour de France voor vrouwen

Lotte Kopecky (links) en Demi Vollering bij de ploegenpresentatie © L1
De Limburgse wielerploeg SD Worx heeft de ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt. Demi Vollering en de Belgische Lotte Kopecky zijn de kopvrouwen tijdens de vrouweneditie van de bekende wielerkoers.
De Tour gaat op 24 juli van start in Parijs en finisht op 31 juli op de top van La Planche des Belles Filles.

Algemeen klassement

De snelle Lotte Kopecky richt zich vooral op de eerste dagen, Demi Vollering juist op de laatste twee bergetappes. Kopecky is ervan overtuigd dat deze sterke ploeg een goede kans maakt. “Het lijkt me duidelijk dat deze ploeg vooral rond Demi is samengesteld. We willen een gooi doen naar het algemeen klassement.”

Blaak

Behalve Kopecky en Vollering zijn ook Chantal van den Broek-Blaak, de Zwitserse Marlen Reusser, Christine Majerus uit Luxemburg en de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman geselecteerd.

Tour de Femmes

Het is voor het eerst sinds 2009 dat de Tour de France voor vrouwen weer meerdere dagen duurt. De afgelopen jaren stond La Course op het programma. Die koers duurde meestal één dag. Nu rijden de vrouwen weer een week door Frankrijk. De vrouwen starten op de dag dat de mannen finishen in Parijs. In het slotweekend staan twee bergritten op het programma in de Vogezen. De slotetappe finisht bovenop La Planche des Belles Filles.
L1 zal de Tour de France voor vrouwen op de voet volgen.