Steun voor Larissa Nusser van jeugdinternational Nomi

Afbeelding ter illustratie
Waar jeugdinternational Nomi haar negen maanden revalidatie afrondt, zit handbalinternational Larissa Nusser in de eerste weken van het traject. Beide dames scheurden hun voorste kruisband.
De voormalig wereldkampioen handbal uit Born werd begin juni geopereerd in Denemarken. Daar revalideert Larissa Nusser voorlopig ook. "Ik kan nog niet veel doen, een aantal ofeningen, maar vooral zitten", zo vertelt Nusser op krukken. "Ik hoop dat ik snel de training weer kan hervatten op het handbalveld."

Kruisband
Jeugdinternational Nomi In de Braekt uit Berg en Terblijt scheurde haar kruisband op het Europees Kampioenschap O17 in Georgie. "Dat was in augustus vorig jaar", aldus de 17-jarige In de Braekt. "In eerste instantie heb ik thuis gerevalideerd, daarna steeds meer op Papendal. Nu train ik weer met de groep mee. Het verdedigen gaat al heel goed, alleen met aanvallen ben ik nog voorzichtig."

Wereldkampioenschap

In de Braekt wil graag het wereldkampioenschap halen dat vanaf 30 juli gehouden wordt in het Noord-Macedonische Skopje. "We hebben ons voor dat toernooi geplaatst door vorig jaar Europees kampioen te worden. Juist in dat toernooi raakte ik geblesseerd. Daarom wil ik er heel graag bij zijn. Ik ga er alles aan doen om dat te halen."

Sterkte

Hoewel ze qua leeftijd slechts vijf jaar verschillen, kijkt de jeugdinternational uit Berg en Terblijt nog heel erg op tegen Larissa Nusser. "Ze is echt een geweldige handbalster. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat het haar gaat lukken om weer terug te komen. Ik heb de weg nu zelf afgelegd. Heel hard trainen, dan komt Larissa zeker weer op haar oude niveau terug."