Geen Tour de France voor Mike Teunissen

Mike Teunissen © Orange Pictures
Wielrenner Mike Teunissen is niet opgenomen in de Tourploeg van zijn team Jumbo-Visma.
De ploegleiding heeft er voor gekozen om Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck mee naar Frankrijk te nemen.

Geel en groen

Zij gaan Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Wout van Aert bijstaan ?in de strijd om de gele en groene trui. De ploegleiding denkt een goede mix in het team te hebben met renners die op verschillende terreinen de beste zijn.

Eerste hectische week

Sportief directeur Merijn Zeeman legt uit dat er is gekozen voor renners die in staat zijn om de kopmannen door de eerste hectische week te loodsen, maar ook de andere Tour-favorieten het in de bergen moeilijk kunnen maken.

Van Aert aast op groen

Naast het algemeen klassement met Roglic en Vinegard wil men ook een rol van betekenis spelen in de strijd voor de groene trui. "Ook Wout van Aert verdient voldoende steun in zijn jacht op de etappe-overwinningen en de groene trui", laat Zeeman weten.

Pijnlijk

Deze uitspraken van de ploegleiding zullen zeker hard aankomen bij Teunissen. De uit Ysselsteyn afkomstige renner heeft in het verleden bewezen dat hij zijn kopman Wout van Aert prima kan bijstaan in zijn jacht op successen.

Geen kans om zich te bewijzen

Teunissen heeft richting de Tour de ploegleiding onvoldoende kunnen overtuigen om hem mee naar Frankrijk te nemen. In de Ronde van Noorwegen kwam hij eind mei in de laatste etappe ten val. Mede door de gevolgen van die val kon hij in eigen land niet starten in de ZLM-tour. Hij mocht enkele dagen later wel starten in de Ronde van Zwitserland. Deze rittenkoers was voor de renners van Team Jumbo-Visma echter van korte duur. Vanwege een coronabesmetting verliet Teunissen, samen met de andere ploegenoten, na vier etappes de Alpenkoers.