Roda JC: 21 spelers op veld, versterking komt van tribune

Xian Emmers (met hesje) is een van de bekendere gezichten op Roda's eerste training van het nieuwe seizoen. © Publiciteitvisie.nl
Met in totaal 21 spelers op het veld is Roda JC Kerkrade begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen.
Zo'n 150 Roda-supporters zochten maadagochtend de hoofdtribune van het Parkstad Limburg Stadion op, om de manschappen van coach Jurgen Streppel aan het werk te zien.

Versterking

Van die 21 aanwezige spelers waren er twee op proef: linksback Ali Barak en aanvallende middenvelder DJ Buffonge. Ook Niek Vossebelt, Xander Lambrix en Florian Mayer verschenen binnen de lijnen. Zij speelden vorig seizoen al bij Roda, maar hun verbintenis loopt deze zomer af. Het ziet ernaar uit dat Roda hen langer in Kerkrade gaat houden.

Oefenwedstrijden

Het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen begint op vrijdag 5 augustus. In de aankomende weken speelt Roda JC eerst een reeks oefenduels, om te beginnen aanstaande vrijdag tegen HAC Haanrade. Later volgen krachtmetingen met onder meer Alemannia Aachen, Go Ahead Eagles en De Graafschap.

MVV, Fortuna en VVV

Later deze week staan ook de spelers van de andere Limburgse profvoetbalclubs weer voor het
eerst op het veld. MVV start aanstaande woensdag, zondag is het de beurt aan Fortuna Sittard en VVV-Venlo.