Rooijakkers sterk in Ronde van Zwitserland

Pauliena Rooijakkers wordt in Zwitserland gehuldigd als leider in het bergklassement © Orange Pictures
Dankzij een sterk begin in de Ronde van Zwitserland is Pauliena Rooijakkers nog steeds leidster in het bergklassement.
Rooijakkers ging zaterdag in de eerste etappe samen Lucinda Brand en Clara Koppenburg succesvol in de aanval.

Bergklassement

Brand won de etappe in Vaduz. Rooijakkers, die als derde over de streep kwam, verzamelde onderweg genoeg punten om na afloop als leidster in het bergklassement gehuldigd te worden.

Zevende in tijdrit

De uit Venray afkomstige renster van Team Canyon-SRAM eindigde zondag als zevende in de 25 kilometer lange tijdrit. In het algemeen klassement zakte ze echter een plaats omdat Kristen Faulkner, de winnares van de rit tegen de klok, ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement wordt. Rooijakkers staat nu op een vierde plek met een achterstand van 34 seconden op de Amerikaanse renster van Team BikeExchange.

Nieuwe punten binnenhalen

Rooijakkers blijft wel leidster in het bergklassement. In de etappe van maandag, tussen Vaduz en Chur, zitten twee beklimmingen waar punten te verdienen zijn. Eén beklimming van de eerste categorie in het begin van de etappe en een beklimming van de derde categorie op 15 kilometer van de streep in Chur.

Pittige slotrit

De Ronde van Zwitserland voor vrouwen eindigt dinsdag met wederom een bergetappe. In die laatste etappe staan twee behoorlijke beklimmingen op het programma: Wolfgangpass en de slotklim naar Lenz.