Lieke Martens tekent 3-jarig contract bij PSG

Oranje-international Lieke Martens verhuist naar PSG © Orange Pictures
Paris Saint-Germain heeft de komst van Lieke Martens officieel bevestigd. De aanvalster uit Nieuw-Bergen tekent een contract voor drie jaar.
Voor de 29-jarige Martens uit Nieuw-Bergen betekent het na vijf seizoenen FC Barcelona een nieuwe stap in haar succesvolle loopbaan.

Prijzen

Op de social media kanalen van de Franse topclub zijn beelden te zien van de presentatie van Martens bij de Franse topclub die zo graag dichterbij de Europese top wil komen en daar prijzen wil gaan winnen. 'Deze ploeg heeft enorm veel talent en hier kan iets moois groeien,' zo vertelt ze op website van haar nieuwe werkgever.

Succesvol

Na een loopbaan die begon in De Koel bij VVV, vervolgde Martens haar carièrre via onder meer Duitsland en Zweden naar Spanje. Bij FC Barcelona groeide ze uit tot een wereldster, won ze de Champions League en werd uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. In Parijs ligt nu de nieuwe uitdaging.

Messi en Steins

In Parijs wordt ze binnen de voetbaltak herenigd met Lionel Messi, met wie ze bij FC Barcelona samen uithangbord werd van de club. Aan de kant van het handbal komt ze provinciegenoot Luc Steins tegen die onlangs zijn contract verlengde en in het Franse handbal is uitgegroeid tot een absolute vedette.