Lieke Martens neemt afscheid van FC Barcelona

Lieke Martens staat volgens Franse media in de belangstelling van PSG © Orange Pictures
Lieke Martens vertrekt deze zomer bij FC Barcelona. De voetbalster uit Nieuw-Bergen maakt haar vertrek bij de Catalanen wereldkundig op Instagram.
"Na vijf mooie jaren bij deze fantastische club heb ik besloten afscheid te nemen en voor een nieuw avontuur te gaan", schrijft ze op social media.

Hoogtepunten

In het bericht blikt ze terug op een mooie tijd in Spanje. Het winnen van de Champions League en de FIFA Worlds Best Player Award beschouwt Martens als hoogtepunten. "Maar ik beschouw mijn tijd bij Barcelona als mijn meest waardevolle prestatie van de afgelopen vijf jaar en het is geweldig om deel uit te maken van de geschiedenis van deze club", zo staat in haar bericht.
Martens pakte afgelopen seizoen de 'dubbel' met FC Barcelona: de Catalaanse voetbalsters wonnen de landstitel en de Spaanse beker. In de finale van de Champions League verloren ze met 3-1 van Olympique Lyon.

PSG

Het contract van de Limburgse liep deze zomer af. Het is vooralsnog onduidelijk waar de toekomst van de Oranjeleeuwin ligt. De Franse krant Le Parisien meldde eerder al dat Martens de overstap naar topclub Paris Saint-Germain zou maken. Dit is nog niet bevestigd door de club uit de Franse hoofdstad.

EK Voetbal

Komende zomer wil Martens ook graag schitteren op het EK Voetbal in Engeland. Oranje speelt dan in de groepsfase tegen Zweden, Portugal en Zwitserland.