MVV legt doelman Thijs Lambrix vast

Thijs Lambrix © MVV Maastricht
MVV Maastricht heeft doelman Thijs Lambrix vastgelegd. De Belgische keeper tekent voor één jaar in Maastricht.
De 21-jarige Lambrix was al als jeugdspeler actief bij MVV.

Duiken naar een bal

Na een aantal jaren in de jeugd bij MVV ging Lambrix naar Standard Luik en Anderlecht. Daar speelde hij in de onder 17, onder 19 en onder 21. Lambrix begon als veldspeler aan zijn carrière, maar vond keepen leuker. "Ik vond duiken naar een bal prachtig. En je kon ook zo heerlijk vuil worden." Lambrix vertelt op de clubwebsite over zijn sterke kwaliteiten: "Meevoetballen, afstandsschoten, hoge ballen en 1-op-1", zegt de 1.89 meter lange doelman.

Keeperskorps

Technisch manager Ronny van Geneugden is blij met de komst van Lambrix. "Het is een jonge jongen die past bij de visie van de club. Hij is zeer talentvol die de club uit het verleden al goed kent. Hij is echt een aanwinst voor ons keeperskorps."

Romain Matthys

De kans dat Lambrix eerste doelman wordt in Maastricht lijkt niet zo heel groot. In april van dit jaar legde de Maastrichtse club Romain Matthys al vast voor twee jaar. De landgenoot van Lambrix blonk afgelopen seizoen meermaals uit in het doel van MVV en wordt gezien als een van de betere keepers in de Keuken Kampioen Divisie.