Jumbo-Visma verlaat Ronde van Zwitserland vanwege corona

Mike Teunissen © Orange Pictures
Mike Teunissen en Jumbo-Visma gaan niet meer van start in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland.
Binnen de ploeg heeft één persoon een positieve coronatest afgelegd. De ploegleiding wil niet bekendmaken wie er positief is getest.

Voorzorgsmaatregelen

Jumbo-Visma zegt dat alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen, maar dat het coronavirus "toch weer in het team is geslopen". "In het belang van de gezondheid van de renners en staf en ter bescherming van het peloton en de wedstrijd acht de medische en sportieve directie van Jumbo-Visma terugtrekking de verstandigste beslissing."

Tour de France

Jumbo-Visma zegt dat de coronabesmetting voorlopig geen gevolgen heeft voor de Tour de France. "Al moeten we afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren." De Tour de France gaat op 1 juli van start in het Deense Kopenhagen.

Teunissen

Mike Teunissen maakte op het laatste moment de keuze om de Ronde van Zwitserland te rijden na zijn val in de Ronde van Noorwegen. Afgelopen dinsdag wist de renner uit Ysselsteyn een top tienklassering te noteren met een negende plaats in de derde etappe. Teunissen is nog niet zeker van deelname aan de Tour de France.